Mentorointi

Olen suorittanut nelivuotisen Ihminen Tavattavissa -mentorkoulutuksen ja pidän pienimuotoista vastaanottoa kotitoimistollani. Mentorointiin tullaan aina ajanvarauksen kautta.

Mentoroinnista voi saada sisäistä tukea erilaisissa elämäntilanteissa. Vastaanotolleni voi tulla kuka tahansa omasta kasvustaan, oman itsensä johtamisesta ja elämänsä syventämisestä kiinnostunut ihminen. Tukea voi hakea esimerkiksi ihmissuhde- ja parisuhdeongelmiin, vanhemmuuteen tai oman elämän suunnan tarkistamiseen. Sana mentor tulee Kreikan mytologiasta, Odysseuksen tarinoista, joka tarkoittaa ohjaajaa, opastajaa, rinnalla kulkijaa. Ihminen tavattavissa -mentor on kaikkea tätä.

Työskentelyotteeseen kuuluu ihmisen tukeminen hänen sisäisistä vahvuuksistaan käsin. En ole valmentaja sanan perinteisessä merkityksessä, sillä tarkastelun kohteena ei ensisijaisesti ole ihmisen suoritus, vaan ihminen itse. Erilaiset kasvun esteet tulevat tarkastelun kohteeksi, mutta painopiste on ihmisen voimavaroissa ja niiden vapauttamisessa. Ihminen tavattavissa -mentorin kanssa voi työskennellä tilanteesta riippuen muutaman kerran tai useamman vuoden ajan. Kyseessä voi olla vaikka uuden työpaikan haaste tai valtava elämänmuutos.


Ihminen tavattavissa –mentor on ihminen ihmistä varten.

Hän on rinnalla kulkija joka on aidosti läsnä toiselle.

Mentorilla on asiantunte­musta johon hän nojaa, mutta hän ei jää piiloon ammattiroolinsa taakse.

Asiakkaan ja mentorin tarkastelun kohteena ei ole ihmisen suoritus, vaan ihminen itse ja hänen ihmisenä kasvunsa tukeminen.

Lopputyöni olen tehnyt aiheesta "Katson ja minut nähdään - Olen siis olemassa" ensimmäisen lapsenlapseni innoittamana.

Takaisin alkuun